Oriflame termékek

Radiant plum szemhéjpúder

IMG_20160212_084544

Életem első Oriflame négyes szemhéjpúder palettája a Radiant plum elnevezést kapta. Telitalálat, hiszen valóban vibráló árnyalatokról van szó, melyek a szilvalila különböző árnyalataiban játszanak.

Ezt a színkombinációt elsősorban zöld szemű nőknek ajánlom. Maga a zöld szem már önmagában is világít, így kiemeléséhez nincs szükség sötét szemceruzára vagy erős színekre. A meleg, barnás földszínek vagy a finom szürkék szebben egészítik ki az élénkzöld szemeket. A hazel szeműek (apró barna, arany pöttyök a zöldben) pedig válasszanak bronz vagy arany színeket ezek kiemelésére.

A kontrasztot mindkét verziónak a lila szín adja meg. (Kiemelés komplementer színekkel tanácsos, az egyik legfontosabb színkontraszt, esztétikai hatásait már évezredek óta kihasználjuk.) A préselt szemhéjporok fényes, fekete műanyag kompaktban érkeznek. Stabil, strapabíró darab, bátran magunkkal vihetjük a táskánkban, hálás kis lakója lesz. A tetejébe rejtett tükörnek köszönhetően bárhol, bármikor könnyedén megigazíthatjuk a sminkünket. Ebben segít a színek mellé költöztetett szivacsos applikátor is, így az ecseteinket sem kell magunkkal vinni.

Ebben a négyes szemhéjárnyalóban helyet kapott a fény-árnyék biztosította játéklehetőség kihasználására alkalmas világosító (highlight) szín, mely a paletta harmadik színe. Nem teljesen matt, inkább finom szaténos fénye van és szerencsére nem krétafehér, hanem elefántcsontos árnyalatú, így könnyedén beleolvad a bőrünkbe. Önmagában, hangsúlyos elemként nem ajánlom, hiszen könnyen sápaszthat, viszont a szemöldökcsontra, a belső szemzugba (sőt akár az élek elmosásához / satírozásához) kötelező darab.

A paletta második színe egy elegáns, fényes pezsgőszín, mely aranyba hajlik. Igazán univerzális smink. Nappali megjelenésünkhöz a teljes mozgó szemhéjra vigyük fel, és mossuk el a fent említett világosító színnel. Alkalmi sminkhez már kiegészíthetjük a két lilával.

A paletta negyedik színe egy igazi mályvás, rózsás lila szín. Tökéletesen kiemeli és világítóvá varázsolja a zöld szemeket. Finoman, szaténosan fénylik, nappalra sem túl sok, de a mozgó szemhéj külső harmadába felrakva és az arannyal összesatírozva is csodaszép. A szem / smink keretét, koronáját viszont a legelső szín adja meg, mely egy csodás, matt bordóba hajló lila. Intenzíven kontúrozhatunk vele, a külső V-ben füstösítve és az alsó szempillatőbe satírozva csodás látványt nyújt.

Mind a négy színről elmondható, hogy nagyon könnyű dolgozni velük, minimálisan porolnak csak. Szemhéjalappal egész nap bírják, és a színintenzitásból sem veszítenek. Minden zöld szemű nőnek ki kell próbálnia, de a barna vagy kék szeműek is bátran válasszák, hiszen az arany, vagy a mályvás árnyalat nekik is jól áll!

Még szintén kedvelheted...