Oriflame termékek

Oriflame The One szemhéjfilc és Very Me csillámló szemhéjtus

IMG_20160117_090423

Minden nő vágyik néha-néha egy igazán elegáns, klasszikus sminkre. Marilyn Monroe óta ennek elengedhetetlen eleme a tökéletes, fekete tusvonal.

Azonban ennek megrajzolása gyakorlott kezet és professzionális terméket igényel. Két nagyon különböző fekete tust vettem górcső alá, hogy a lehető legideálisabb társat megtaláljam eme művelethez.

Napjainkban több különféle tus közül is választhatunk, mindegyiknek megvan a maga előnye illetve hátránya. Van, aki a zselés tusokra esküszik (opcionálisan egyenes vagy ferde ecsettel együttműködve), de sokan szeretik a néhány éve divatba jött filces tusokat, míg mások a hagyományos, karcsú ecsetes megoldás hívei.

A The ONE szemhéjfilc volt az első, amit a két verzióm közül kipróbáltam. El kell mondjam, sietős reggeleken én is ezt a kiszerelést kedvelem. Nem csomósodik, nem akad meg a szemkontúr redőiben felvitel közben, még a kevés gyakorlattal rendelkező sminkelők is bátran és pontosan húzhatnak vele szép ívű tusvonalat. Elég csak óvatosan ráfektetni a filc hegyét a felső szempillasor feletti területre (kb. 45 fokos szögben megdöntve), így a filc szinte önmagát vezeti. A külső V-nél hegyére állítva pedig a cicafarkinca kanyarítja oda magát.

Amit különösen szeretek benne, hogy nagyon gyorsan szárad. Míg egy zselés darabbal várni kell néhány percet a teljes száradásig és félő, hogy felpislogjuk a festéket a már kész szemsminkre, addig ezzel a darabbal ilyesmi nem fordult elő.

IMG_20160117_090531

A színe szép fekete, intenzív és tartós. 10-12 órán át a helyén marad, nem repedezik, nem kopik és nem kenődik se le, se fel. Szemészek által tesztelt és kontaktlencse viselése esetén is használható.

A Very Me csillámló szemhéjtus a duó másik tagja. Ő már egy kis extrával is rendelkezik, ugyanis a limitált kiadás keretein belül ezüst csillámokat is kapott. Ezzel a diszkrét fénnyel igazi alkalmi vagy party-sminket készíthetünk.

IMG_20160117_090632

A kiszerelése a hagyományos, eredeti tusecsetes megoldás. Állaga nem vizese-folyós, a krémes felé tolódik el. Ennek köszönhetően könnyű dolgozni vele. Nem csúszkál festés közben, szépen és precízen alkalmazkodik a szem ívéhez. A rövid ecsete elég karcsú ahhoz, hogy szolid vonal megrajzolására is alkalmas legyen, de nagyobb nyomás kifejtésével az egészen drámai tusvonal is gyorsan és pontosan készül el.

Hihetetlenül gyorsan szárad, az elkenődésre esélye sincs, ez nagyon meglepett először. Tartósságra sincs panasz, ugyanúgy bírja az egész napos strapát, mint a filces társa. Pici hibája, hogy az ezüst csillámok elég aprók, így az elkészült sminkben nem kapnak hangsúlyos szerepet, inkább csak diszkrét fényként érvényesülnek.

IMG_20160117_090708

Ha még nem találtátok meg az ideális szemhéjtust (amiből pedig minden nőnek kell legalább egy darab), akkor bátran ajánlom mindkét darabot. Nem fogtok csalódni bennük!

Még szintén kedvelheted...