Oriflame termékek

Oriflame Very Me szemhéjárnyaló paletta

IMG_20160306_134845

Sminkelés terén személyes kedvenceim a szemhéjfestékek. Ezekből rengeteg változat elérhető, így mindig aktuális színeinkhez, hangulatunkhoz, öltözékünkhöz, alkalomhoz vagy akár évszakhoz alakíthatjuk a sminkünket. A Very Me Intense szemhéjárnyaló paletta nyolc különböző színt zár magába, amiből háromféle változat is létezik. Én ezek közül a Nude verziót választottam.

A színek egy picike műanyag kompaktban laknak, alja fekete, teteje átlátszó, így hamar megtaláljuk a káoszban is. A színek kétszer négyes oszlopokban kaptak helyet. Oldalanként fentről lefele haladva komplett sminket készíthetünk el velük, de természetesen tetszőleges módon is keverhetjük az árnyalatokat.

Jár mellé egy apró szivacsos applikátor is, amivel felvihetjük a színeket. Alapvetően jobban szeretek ecsetet használni a szemfestéshez, itt mégis praktikusabb ez a kis eszköz. Egyrészt mert annyira aprók a kis pan-ek, hogy már egy átlagos méretű lapos ecsettel is nehéz bennük maradni, másrészt az ecset könnyen felszántja ezt a finoman préselt port, és máris potyog a festék. A szivacs mégis jobban magába zárja a színeket, így ezzel ezt a kis problémát kiküszöböltük.

A színek alapvetően szépek, teljesen jól kihasználható árnyalatok hétköznapra is. Önmagukban viszont nem elég pigmentáltak, tehát primert mindenképp tegyünk a smink alá. Ezzel a színintenzitás is megnő, illetve egész nap tartós marad a nagy gonddal elkészített szemsminkünk.

A színek jól keverhetőek, építhetőek és satírozhatóak is, így kezdőknek bátran ajánlom. Ha még nem vagy biztos abban, hogy némelyik árnyalat jól áll-e neked, akkor tegyél próbát ezzel a palettával, nem fogsz benne csalódni. Nem lehet vele túlzásba esni, de korrekt nappali sminket készíthetünk vele.

Tipp: az oszlopok legfelső, világos színét kiemelésre használd (belső szemzug, szemöldökcsont). A két középső szín mehet a teljes mozgó szemhéjra (külön-külön, vagy akár keverve is, ekkor a belső részre a világosabb, míg a külső részre a sötétebb színt vidd fel). A legalsó színt tedd a mélyítővonalba és az alsó szempillák tövébe, és már kész is a profi hatású smink.

IMG_20160306_135709

Még szintén kedvelheted...