Oriflame termékek

Oriflame porpúder

IMG_20160306_134830

Számomra a sminkelési rutin elengedhetetlen részét képezi, hogy a bőrömet minél tökéletesebbé varázsoljam. Nyilván egyéni ízlés kérdése, de nekem mindig is a matt bőrfelszín volt a kedves és a tetszetős. Emiatt mindig használok púdert, de eddig csak a préselt darabokkal (úgynevezett kőpúderekkel) barátkoztam. Ezt a sort töri most meg a Giordani Gold Invisible touch porpúdere.

Az Invisible touch alapozó már bevált a bőrömnek, így bátran tettem kísérletet a púderes verzióval is.

A púder feladata, hogy fixálja az alapozónkat és felszívja a felesleges faggyút / olajat, így a bőrünk hosszú időn át frissen sminkelt, matt és bársonyos hatást kelthet. A préselt verziókkal szemben a porpúderek rendkívül könnyű, laza szerkezetűek, ezért nagyon természetes hatást érhetünk el velük, szinte láthatatlanná válnak.

Az Invisible touch a modern púderek közé tartozik, így nem tartalmaz semmilyen olyan anyagot, ami eltömíthetné a pórusokat (pl. talcum), így az érzékeny / pattanásos bőrűek is használhatják, nem fog apró pattanásokat, mitteszereket kihozni.

Aki nem szereti az alapozókat, akár önmagában is használhatja a porpúdert, a kényes helyeken egy kis korrektorral kiegészítve a púderréteg alatt. Itt is – ugyanúgy mint az alapozónál – nagyon fontos, hogy a bőrünkkel megegyező árnyalatot válasszunk (maximum két árnyalattal lehet világosabb). Sötétebb színt soha ne vigyünk fel az arcunkra, mint annak természetes színe, hiszen nagyon művi hatást keltene.

A porpúdereket puffnival, szivaccsal vagy ecsettel vihetjük fel a kész smink fixálására.

Az Invisible touch tégelyében rejtőzik egy picike ecset is. Ezzel tökéletesen korrigálni tudjuk a nap folyamán jelentkező kopást, azonban a teljes arc púderezésére nem ajánlom, ahhoz túl pici a feje.

A csomagolásáról még nem is esett szó: fekete-arany színű, csavarosan záródó tégelyben kapott helyet a por. A megfelelő mennyiséget egy kis, szitaszerű műanyagon keresztül rázhatjuk bele a kialakított mélyedésbe. Így nagyon praktikusan adagolható, és ha véletlenül felborul a tégely, akkor sem esik komolyabb kár a mennyiségben. A tető lecsavarása után pedig isteni, békebeli illatával árasztja el a helyiséget, így biztosítja hogy egy pillanatra valódi filmsztárnak érezhessük magunkat.

Még szintén kedvelheted...