Oriflame termékek

Oriflame matt rúzs

Oriflame matt rúzs

Ennél a terméknél sajnos a színválasztás nem történt most tökéletesen, pedig erre ügyelek mindig, hisz tudom magamról, hogy ősz típus vagyok, és szinte csak a meleg, őszies színek állnak jól, most mégis “beleválasztottam”. Próbáltam egy Nude árnyalatot találni, ami passzolhat a bőrömhöz, de ez egy olyan igazán fakó, az arcomat is jellegtelenné tevő árnyalat. Sajnos nem állt módomban kipróbálni bőrön, hát most így jártam.

A termék állaga egyébként kifejezetten hidratáló, krémes, nem az a tipikus matt, amit ma a legtöbb drogériában mattként árulnak. Az ugyanis kifejezetten szárít legtöbbször. Ez pedig attól matt, hogy nincs szaténos csillogása a terméknek. A legtöbb ilyen termék ugyan csókálló, de annak minden hátrányával is, a szárazságtól a ráncokba ülésig. Ez a termék nem lesz csókálló, azt látom, és az iváson kívül nagyon mást nem bír (ez a legtöbb rúzsnál így van), de egyáltalán nem a szó szoros értelmében matt.

Az árnyalat tehát inkább halvány bőrre lenne tökéletes, semleges, a fakó bőrt szépen feldobó szín, tehát ezt a terméket lehet, hogy egy szőke, fehérebb bőrű ismerősömnek ajándékozom (mert rajtuk nem fakó) vagy jól állhat még talán a kifejezett sötét bőrűeknek, világosítva kontrasztosan az ajkukat.

Aktuálisnak is érzem egy ilyen tapasztalat után megemlíteni a színek fontosságát. Ha nem csak a divat fontos számotokra, hanem az is, hogy mi áll jól, mindenképp kell tudnotok a bőrötök alapszínét és a szemetek és hajatok színét is kalkulálva tudni kiválasztani a színeket, amik jól állnak. Ez tudományos tény, nem valami hóbort, hogy bizonyos színárnyalatok bizonyos embereknek állnak csak jól. Lehet azt mondani, hogy hülyeség, attól még nem lesz az, ahogyan az sem, hogy nem tetszik minden arc mindenkinek és nem tetszik minden illat sem mindenkinek és nem is áll jól minden ruhaszabás sem mindenkinek, hiszen előnytelen lehet alkatilag. Persze, tiszteletben tartom, hogy van, akit egyáltalán nem érdekel, hogy mi áll jól neki, vagy nem zavarja, ha valami nem áll jól. Ilyen fajta táblázatokat, anyagokat Youtube-on is, Googlebe írva is sokat-sokat találtok, csak be kell írni, hogy színtípusok. Amerikában évtizedek óta figyelembe veszik ezeket tévéseknél, színészeknél. Megkülönböztetünk világos vagy sötét, élnék vagy tompa, hideg vagy meleg típusokat. Ezeket a könnyebbség kedvéért évszakokhoz hasonlítják, és így évszak típusokba sorolhatunk embereket, bőr-haj-szemtónusuk alapján. Szerintem nagyon izgalmas téma, nézzetek utána és válasszatok jól színt magatoknak! Sokkal jobban érzitek majd magatokat viselésük közben.

Regisztrálj te is Oriflame tagnak, hogy 20% kedvezménnyel tudj vásárolni

Még szintén kedvelheted...