Oriflame termékek

Oriflame Giordani Jewel kőpúder teszt

giordani kőpuder

Giordani Gold Jewel kőpúdert használok egy ideje. Egy szép, jól elkészített smink nem lesz az igazi púderezés nélkül, ez tény. De mire is jó igazából?

Első és legfontosabb dolga, hogy fixálja az elkészített sminket. Minden folyékony dekorkozmetikai terméket por állagúval fixálni kell, így sokkal tartósabb és természetesebb lesz a végeredmény. Egyenletesebb, simább felületet kapunk, láthatatlanná varázsolja a pórusokat, finomítja a ráncokat.

Nedves, párás vagy forró időben is sokkal tovább friss marad az alapozónk, nem folyik meg a festék. Pirosító használata előtt nélkülözhetetlen. Púderezés nélkül a színes port nem tudjuk szépen, természetesen eldolgozni, foltos és maszatos „bohócpofi” lenne csak a végeredmény.

A kőpúderek használata sok esetben egyszerűbb, mint a por állagú társaié. Kezdő sminkelők könnyebben kiszórhatják vagy feleslegesen pocsékolhatják a port, míg a kőpúderrel ez nem fordulhat elő.

Kőpúderünk egy praktikus kompaktban lakik, tetejében általában tükör található és szivacsos puffnival visszük fel a bőrünkre, nem pedig ecsettel (amúgy is macerás lenne ecsetet hurcolni magunkkal). Ennek köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük.

A Jewel igazi kis ékszere minden nő táskájának. Arany színű, fém hatású, elegánsan kidolgozott tokban ékezik hozzánk, belsejében ott az elengedhetetlen tükör és a logós puffni. A kis pamacsot ajánlott hetente, finom babaszappanos vízben kimosni. Mivel közvetlenül érintkezik a bőrrel, könnyen zsíros és koszos lesz, ezzel táptalajt adva a bacilusoknak és fertőzéseknek, melyektől a bőr kipattoghat.

Otthon akár ecsettel is felvihetjük, ehhez azonban egy merevebb, keményebb fejű darabot válasszunk, ami a préselt port megfelelően fellazítja.

A színárnyalatot minden esetben a bőrünkhöz megfelelő alapozóhoz válasszuk és az állkapocs alsó vonalának árnyalatát vegyük figyelembe. A Jewel két árnyalatban elérhető: Light és Natural színben. Mindkettő áttetsző, tehát nem teljes fedést ad, nem váltja ki az alapozót és nem egységesíti a bőrszínt, nem is ez a feladata. Ellenben tökéletesen összedolgozza az alapozót a bőrrel és fixálja azt.

A kívánt hatás elérésének érdekében kétféle módon használhatjuk: a teljesen babás porcelánbőrért az arc minden területére, szemkörnyékre vigyük fel finom, ütögető mozdulatokkal, a felesleget egy pufiecsettel távolítsuk el.

Ha természetes, ragyogó bőrt szeretnénk, akkor viszont csak a T-zónában használjuk, oda is kis mennyiségben.

Egyáltalán nem szárítja a bőrt és nem is ül meg a kész smink tetején, szépen beleolvad a bőrünkbe és nagyon természetes hatású. Célszerű 3-4 óránként a T-vonalban igazítani, ha az átlagnál olajosabb a bőrünk és átfényesedne.

És még egy tipp: ha matt rúzsra vágyunk, de a kedvencünk fényes, áttetsző púderrel, ecsettel átfutva a felkent rúzsunkon máris mattá változik.

 

 

 

 

 

Még szintén kedvelheted...