Oriflame termékek

A négy lépcsős arcápolás

A négy lépcsős bőrápolás lépései

 

A bőrápolás szükségleteit két nagy csoportra tudjuk felosztani az ALAPVETŐ, amelyre mindenkinek napi szinten szüksége van és a NAGY HATÁSFOKÚ, amely különleges ápolást nyújt, speciális problémákat kezel.

Az ALAPVETŐ bőrápolás 4 lépcsősen épül fel, melynek bevezetésében az Oriflame úttörő munkát végzett, hiszen már a 90-es évek elején 4 lépésből felépülő teljeskörű bőrápolási programot ajánlott. Bőrápolási családjaink választásakor a bőrtípus, életkor és az évszakok a meghatározóak


Első lépés: TISZTÍTÁS

Mikor: Reggel és este

Miért: Este, hogy megtisztítsuk a szennyeződésektől, a sminktől, felkészítsük az éjszakára, amikor a bőr a “helyreállító programját” futtatja.
Reggel: A bőr éjszakai munkájának eredménye, hogy a bőr felületére kiválasztódik verejték és faggyú is, ennek eltávolítása esztétikai és higiéniai szempontból is fontos.

Melyiket: száraz bőrre lemosó tejek, zsíros-kombinált bőrre felületaktív, habzó lemosók, időhiánnyal küzdőknek (esetleg utazáshoz) a 2:1 típusú bőrtisztítók az ajánlhatók.

Második lépés: TONIZÁLÁS

Mikor: Reggel és este

Miért: A kakukktojás termék, pedig lényeges a bőr egészséges PH értéke szempontjából, hiszen a bőrünk működése enyhén savas kémhatás mellett kielégítő. A tisztítás lúgosít, a tonik visszaállítja az egészséges PH értéket, a tisztítás befejező motívuma.Jótékony hatása: pórus összehúzás, hidratálás, fokozza a bőr vérellátását, frissít, üdévé teszi a bőrt.

Melyiket: száraz bőrtípus esetén hidratáló hatóanyagokban gazdagat, zsíros-kombinált bőr esetén enyhén fertőtlenítőt, kiegyenlítő hatásút.

Harmadik lépés: HIDRATÁLÁS

Mikor: Reggel

Miért: Nappal a bőr folyamatosan védekezik a külső káros hatásokkal szemben, ebben kell segítenünk UV védelemmel, a bőr vízháztartásának fenntartása fegyverünk a ráncok ellen, valamint a bőr üde színét is meghatározza.

Melyiket: száraz bőrnél a gazdagabb állagú krémek a megfelelőek, ellenben a zsíros-kombinált esetén a könnyebb gél állagúak.


Negyedik lépés: TÁPLÁLÁS

Mikor: Este

Miért: Az múló idő elleni harcban a legfontosabb eszközünk, hogy megvédjen minket az idő előtti ráncoktól. Az éjszakai műszakban, amikor a bőrünk dolgozik a nappali károk helyreállításában hatóanyagok(lipidek, vitaminok, ásványi anyagok) garmadái támogatják a bőr megújítását.

Melyiket: ha száraz bőrünk van, már a 20-as éveink közepétől keressük a gazdag, zsírosabb állagú éjszakai krémeket, de zsíros-kombinált bőrnél is az öregedésgátlás fegyvere a könnyedebb állagú tápláló krémek használata, legkésőbb 30-a éveinktől.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük