Oriflame

Napozás okosan

Hurrá, itt a nyár, végre lehet egy kicsit napozni és barnulni! De nem mindegy hogy hogyan.

MI A HELYZET AZ UVA ÉS UVB SUGARAKKAL?

A minket érő napsugarak kétféle ártalmas sugárzást tartalmaznak: a rövid hullámhosszú ultraviola B (UVB) és a hosszú hullámhosszú ultraviola A (UVA). Az UVB sugarak felelősek általában a leégésért, míg az UVA sugarak, melyek mélyebben jutnak be a bőrbe, jelentős szerepet játszanak a bőr öregedésében. Ezért mindkettő ellen védekeznünk kell! Az európai hivatalos ajánlások szerint minden napvédő terméknek tartalmaznia kell UVA és UVB védelmet is. Az UVB sugarak intenzitása változó, függ az évszaktól, a helytől, és attól is, milyen napszak van.

A csúcsidőszak reggel 10 és délután 4 óra között van, és fontos tudni, hogy a napsugarak árnyékban is érnek minket. Az UVA sugarak minden napszakban jelen vannak, egész évben, és átjutnak a felhőkön és az üvegen is. A látható bőrelváltozások 90%-a a napsugárzás káros hatásainak következménye, ezért tényleg nagyon fontos, hogy mindig viseljünk napvédő krémet. Kutatások szerint a megfelelő napvédelem csökkenti a bőrrák kockázatát is.

A faktorszám, azaz az SPF (Sun Protecting Factor, azaz fényvédő faktor) mutatja meg, hogy az adott termék mennyire képes ellenállni az UVB sugaraknak. Az UVA védő faktor (UVAPF) értékének legalább a fényvédő faktorszám egy-harmadának kell lennie és egy kerek UVA logo jelzi a csomagoláson.

A bőröregedés 80%-át az életvitel okozza, és ezen belül is a napsugárzásnak van a legnagyobb hatása. Az ilyen módon öregedő bőr (amit az UV sugárzás károsít) megereszkedetté válik, pigmentáció jelenik meg rajta, kevésbé lesz rugalmas és hidratált. Tehát igen, védeni szükséges az arcot (is) és nem éri meg az ideiglenes pozitív hatásért hosszú távon károsítani a bőrünket.

Ha naponta legalább 15 percet a szabadban tartózkodunk, akkor a szervezetünk megkapja az egy napra ajánlott D-vitamin mennyiséget. Tehát emiatt ne mulaszd el a fényvédő krém használatát, hiszen még csak nem is kell napos időnek lennie a D-vitamin termelődéséhez, elegendő, ha nappal van.

Az Európai Unióban érvényes az egyik legszigorúbb szabályozás a fényvédő termékekre vonatkozóan és az Oriflame büszkén kijelentheti, hogy minden előírást és ajánlást teljes mértékben betart a termékek gyártása során. Tehát mindig védd a bőröd megfelelően, hogy egészséges maradhasson – élvezze a napsütést, ugyanakkor maradj elővigyázatos!

 Szeretnél te is Oriflame tag lenni, hogy 20% kedvezménnyel tudj vásárolni? Regisztrálj az alábbi űrlapon:

Teljes neved:*
E-mail cím:*
Telefonszám:*
Lakcím (Település):*
Utca, házszám:*
Irányítószám:*
Oriflame tag vagy már?:*
Hozzájárulok, hogy hírlevelet kapjak
*Elfogadom az adatvédelmi szabályzatotMég szintén kedvelheted...