Oriflame termékek

Miért van szükséged vitaminokra?

Vitamins_b

Vitaminokra szükségünk van. A vitaminok jók. Ezt mindenki tudja. Vagy mégsem?

Talán sokaknak rémlik, hogy biológia órán emlegették a vitaminokat, és hogy a vitaminoktól “egészségesebbek” leszünk. Valójában az a tapasztalat, hogy a többség még mindig nincs tisztában azzal, hogy milyen pozitív élettani hatásai vannak a megfelelő vitamin bevitelnek.

“Ó, majd eszek egy narancsot, és megvan a vitamin bevitelem.” – legyintesz. Nem is állhatnál messzebb a valóságtól.

Kézenfekvő lenne, hogy a vitaminokat természetes forrásból vigyük be: gyümölcsök, zöldségek. A valóság viszont sajnos az, hogy a manapság nagyipari mennyiségben termesztett gyümölcsök zöldségek messze nem tartalmazzák azt a vitaminmennyiséget, amire szükségünk van.

A termelők profitorientáltak, és minél több zöldséget és gyümölcsöt kell termelniük minél kisebb költséggel. Emiatt különböző vegyszerekkel, műtrágyákkal, növényvédő szerekkel kezelt, és tömegnövelőkkel felfújt gyümölcsök és zöldségek kerülnek a boltokba. Ezek az eljárások mind csökkentik a termékek vitamintartalmát, és ma már NAPONTA több kiló zöldséget kéne megennünk, hogy elegendő vitaminhoz jussunk.

Egy húsz évvel ezelőtti kutatás kimutatta, hogy a zöldségek, gyümölcsök akkor már csak 95%-al kevesebb vitamint tartalmaztak, mint a 70-es években… és azóta eltelt húsz év, miközben a helyzet még rosszabb lett.

Emellett azok, akik nagyvárosban, szennyezett levegőben élnek, egyébként is kevés zöldséget/gyümölcsöt esznek, dohányoznak… nekik még több vitaminra van szükségük, mert ezek óriási mértékben emésztik fel a szervezetben a vitaminokat.

Milyen jótékony hatásokat kapsz, ha megfelelő a vitaminbeviteled?

1.  Sokkal több energiád lesz! Főleg télen. Számomra is döbbenetes volt, de saját magamon tapasztaltam. Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra a reggelek iszonyatosan nehezek tudnak lenni, korábban rendkívül fáradt voltam, főleg téli reggeleken, amikor még sötét van. Nemrég arra lettem figyelmes, hogy ha késő este beveszek egy Oriflame multivitamint, másnap reggel SOKKAL energetikusabb vagyok, EGYÁLTALÁN nem vagyok fáradt! Azóta napi kétszer is fogyasztok vitamint reggel és este is. Ha reggelente vagy napközben is fáradt vagy, biztos lehetsz benne, hogy vitaminhiány miatt van.

2. Egészséges haj és körmök. A haj és köröm növekedéshez elengedhetetlen a megfelelő tápanyag bevitel. A vitaminokkal búcsút mondhatsz a töredezett hajnak és körömnek.

3. A vitaminok lassítják az öregedést. A bőrünk öregedése elkerülhetetlen, DE a megfelelő vitamin bevitellel jelentősen lelassíthatjuk. A vitaminokkal belülről tápláljuk a bőrünket. Emellett ne feledkezzünk meg, hogy rendszeresen elegendő vizet is fogyasszunk minden nap, mert a belső hidratálás is csökkenti a ráncokat.

4. Kevesebb betegség. A vitaminok erősítik, támogatják az immunrendszerünket. Amióta dupla multivitamint szedek naponta, sokkal kevesebbszer kapok el influenzát, egyéb betegségeket. (Nekem a napi egy multivitamin kevésnek bizonyult!). Ami még tapasztalat: ha le is betegszem, akkor nincs szükségem lázcsillapítókra, mert csak nagyon-nagyon ritkán leszek lázas.

A vitaminok nem csak az immunrendszerünket támogatják, hanem egyéb olyan betegségek ellen is jó, amik tápanyag hiány miatt alakulnak ki:

– ízületi fájdalmak, gyulladások
– magas vérnyomás
– visszér
– látás romlása
– májunk egészsége (szervezetünk méregtelenítője)

 

Szóval te bevetted már a mai vitaminodat?

Még szintén kedvelheted...