Oriflame termékek

Miért foltosan barnulunk le a napon vagy a szoláriumban?

42300275-1409300496-C1_SunZone

Miért barnulok foltosan a szoláriumtól vagy a napozástól?

A foltokban való lebarnulásnak több oka is lehet. Az egyik ilyen ok lehet a bőrradír használatának hiánya. A bőrünk nem egyenletesen hámlik, vagyis nem egyenletesen veti le az elhalt hámsejteket, hanem foltokban. A rendszeres bőrradírozás kiegyenlíti ezt, tehát eltávolíthatjuk vele ezeket az elhalt bőrsejteket, és így a bőr egyenletesen fog barnulni, foltok nélkül.

A hidratálás ugyanolyan fontos, mint a bőrradír. A hidratáló krémek rendszeres használata szintén segíti, hogy ne csak foltokban barnuljunk. A krémek használata mellett természetesen figyelnünk kell a folyadékbevitelre, vagyis a belső hidratálásra. Ha nem iszunk elég vizet minden nap, a bőrünk is megsínyli, ráncosabb lesz.

Hogyan érjük el, hogy tovább tartson a barnaság?

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy nyaralás után bronz barnán jöttél haza, mégis rövid idő múlva már ugyanolyan fehér voltál, mint előtte. Van néhány trükk, amit bevethetsz, hogy sokkal tovább tartson a barnaság!

A korábban említett bőrradírozás nem csak a foltokat tüntetheti el, hanem tartósabb barnaságot is ad, mert a radírozás után a bőrön a legfrissebb hámsejtek lesznek, így a ezek a hosszabb életű bőrsejtek fognak lebarnulni.

A leégett bőr sérült bőrt jelent, ha nem vigyázunk, nem használunk napozókrémet, a leégett bőr hamarabb fog lehámlani: tehát rövidebb ideig tart a barnulás. Használjunk megfelelő faktorszámú napozókrémeket, mert a lassabb barnulással is azt érjük el, hogy hosszabb ideig maradunk barnák.

Káros-e a szolárium, vagy a napozás?

Régóta feszegetett téma a szolárium és a napozás káros hatása. A történet viszont nem fekete vagy fehér, mint ahogy azt sokan beállítják. Egy hasonlattal élve: a víz elengedhetetlen része az életnek, víz nélkül nincs élet, ugyanakkor a vízben meg is lehet fulladni.

Ugyanez igaz a napfényre (vagy az UV sugarakra). A napfény hiánya ugyanúgy betegségeket okoz, mint a túlzott napozás, vagy a túl sok szolárium. Napfény, vagy mesterséges UV fény hatására a bőrben pingmentek képződnek, amik a szép barna bőr színét adják. Ugyanakkor a pigmentek funkciója az is, hogy védjenek minket a túlzott sugárzástól, ezért a fokozatos napozás vagy szoláriumozás felkészíti a bőrt, védelmi rendszert épít fel.

Tévedés azt gondolni, hogy a szolárium káros, hiszen szoláriummal a hosszú, napfénymentes téli hónapok után (vagy közben) fokozatosan hozzászoktathatjuk a bőrünket a fényhez, így a nyári hónapokban nem sokként ér minket az erős napsugárzás. Másképp fogalmazva: sokkal károsabb hófehér bőrrel kimenni az erős nyári napra, és egy súlyosabb égési sérülést szerezni, mintha szoláriummal fokozatosan hozzászoktatnánk a bőrünket.

Regisztrálj te is Oriflame klubtagnak, hogy kedvezményesen tudj rendelni termékeket:

Név:
Email:
Leánykori név:
Telefonszám:
Születési idő:
Anyja leánykori neve:
Postacím:
Oriflame tag vagy már? (igen/nem)

 

Oriflame klubtagnak lenni semmilyen kötelezettséggel nem jár, viszont számtalan előnyét élvezheted. Kedvezmények és ajándékok, amik csak a regisztrált tagoknak járnak!

10025

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük