Oriflame termékek

Diamond Cellular micellás víz

IMG_20160212_084416

Alkalmam nyílt kipróbálni a Diamond Cellular Sejtmegújító micellás vizet, mely egy 3 az 1-ben arctisztító, tonik és sminkeltávolító, fehérgyémánt-elixírrel. Az alkalmazott micellás technológiának köszönhetően gyengéden, víz felhasználása nélkül távolítja el a szennyeződéseket.

A micellás arctisztítók, vizek és gélek 2013-ban kezdték meg hódító útjukat és lassan minden kozmetikai cég piacra dobja a saját változatát. Így alakult, hogy ezt a típusú terméket már az Oriflame kínálatában is megtalálhatjuk.

Először is kicsit arról mi is az a micella: A micella a kolloidok készítésekor létrejövő gömb alakú molekula halmaz, melyet tisztító hatású termékekben alkalmaznak. A molekula halmaz több molekulából áll, ezeknek a molekuláknak az egyik oldala nagyon ragaszkodik a vízhez, a másik pedig taszítja azt. Ezek a molekulák vizes közegben gömbformát alkotnak.
Használat során a bőrrel érintkezve ezek a gömbök kinyílnak, majd újra összezáródnak, de közben magukkal ragadják a bőrfelszínén található szennyeződéseket.

Az ilyen típusú arctisztítók, sminklemosók nagyon hatékonyak a zsíros szennyeződésekkel szemben. (Ennek köszönhetően a hagyományos és a vízálló sminkkel is megbirkóznak.) Ugyanakkor környezetbarát kozmetikumok, és nem tartalmaznak irritáló, szárító hatású felületaktív anyagokat; biztonságosan használhatóak érzékeny bőrön is.
A Diamond Cellular micellás tisztítója a legtöbb társával ellentétben tartalmaz illatanyagot, mely ugyanolyan finom mint a termékcsalád többi tagja.

Pumpás kiszerelésben kapható, ami egyszerűvé teszi az alkalmazását. Nem kell bajlódni a nyitással-zárással, így a véletlenül nyitva felejtett üvegből semmi nem fog elpárologni. Elegendő a csőrös adagoló alá egy vattakorongot tartani, két pumpálás és meg is van a megfelelő mennyiség. Ezzel mindkét szememről és az egész arcomról maradéktalanul el tudom távolítani a napi sminket és a rátapadt szennyeződéseket is.

Szemsmink esetén célszerű a vattakorongot pár másodpercre a lecsukott szemünkre nyomni óvatosan, ezt követően gyengéden néhány mozdulattal el is tudjuk távolítani a festékeket. Minden elfogulatlanság nélkül állíthatom, ez eddig a legjobb ilyen víz, amit próbáltam. A többi verzió csípte a szemem, ennél ilyen problémával nem találkoztam, hiába tartalmaz illatanyagot. A szemhéjtust és spirált is tökéletesen, néhány pillanat alatt leszedte, így minden várakozásomat felülmúlta.

A micellás víz vagy tisztítótej minden korosztály számára ajánlott. És még egy tipp: a sminkelés közben a szem alá potyogott makacs csillámok és fényrészecskék eltávolítására vagy a félresikerült tusvonal korrigálására nincs is jobb, mint micellás vízzel átitatott korong vagy vattapálcika.

Még szintén kedvelheted...