Oriflame termékek

A bőrápolás lépései 2.

A NAGY HATÁSFOKÚ BŐRÁPOLÁS

A szemkörnyék ápolása kiemelt fontosságú, hiszen a bőr öregedésének legapróbb jelei ezen a területen jelennek meg a leghamarabb. A bőr vastagsága harmada, ötöde, teljesen zsírtalan és ki van téve a mimikának, ami által minden apró mozdulat nyomot hagy. A szemkörnyék ápolás az öregedésgátlás elsőként bevethető fegyvere, amelyet már 25 éves kortól érdemes megelőző hatása miatt kötelező használni.

Mikor: Reggel és este

Melyiket: Életkorunknak megfelelően. A szemkörnyék ápolók hidratálnak és ránctalanítanak, minél érettebb a bőr, annál több hatóanyagot igényel.

Hogyan: Körkörös, ütögető mozdulatokkal vigyük fel, olyan irányban, hogy bentről kifelé haladunk, a helye irány, amikor nem borzoljuk a szemöldökünk pihéit. A szemhez közel dolgozzunk, de ne vigyük a szemükbe bele, annak ellenére, hogy szemkörnyék ápolóink nem tartalmaznak allergén anyagot és szemészek által tesztelt.

A radírozás lehetővé teszi, hogy a bőr bársonyos tapintású, üde tónusú legyen, de ennél többre is képes, az a termék, amire a használata után mindig vágyni fogunk. A sejtmegújulás biztosítja a fiatalos megjelenést, ezt a folyamatot fokozhatjuk radírozással, amikor az érdes felület, az elhalt hámsejtek a radír segítségével letisztulnak az arcunkról,tapintásra, látványra is javul a bőrünk állapota, de emellett még a bőrápolóink hatóanyagai is mélyebbre, nagyobb arányban szívódnak fel. A tiszta, szabad pórusú ápolt bőr titka!

Mikor: Bőrtípus függő! A problémás, pattanásos bőrnél (ha nem sebes) akár hetente kétszer is. Zsíros/kombinált bőr esetén hetente egyszer minimum, a száraz/érzékeny bőrnek is szüksége van rá legkésőbb 10 naponként.

Melyiket: Bőr típusunknak és életkorunknak megfelelően. Általában elmondható, hogy a krémesebb, mikrószemcsés radírok a száraz bőnek kedvez, ellenben a durvább szemcséket a kombinált/zsíros bőr kedveli. A zselés, könnyű állagú napi használatú radírjaink, a könnyen eltömődő pórusúaknak nyújt ragyogó megoldás.

Hogyan: A megtisztított bőrre vigyünk fel egyenletesen egy vékony réteget, úgy, hogy a szem környékét kihagyjuk, majd várjunk, amíg felpuhul a bőr, körkörös, finom mozdulatokkal masszírozzuk át az arcot és bő vízzel öblítsük el.
Ezután használhatunk tonikot és a napszaknak megfelelő ápoló krémünket, de a legjobb ilyenkor egy gazdag, bőrtípusnak megfelelő maszk használata .

A maszkok hatóanyag bombák a bőr számára, amelyek speciális hatóanyagokkal töltik fel, a kornak típusának megfelelően. Az agyagos állagúak zsíros, a krémesek száraz, a zselés és lehúzható maszkok minden bőr típusnak megfelelnek. Kifejezetten speciális feszesítő, öregedésgátló maszkjaink 35-40 éves kor felett a ráncok elleni harcban játszanak jelentős szerepet. Használata után, rugalmasabb, finomabb, üdébb bőrt fogunk tapasztalni.

Mikor: A maszkok használata önmagában is javasolt, de radírozás után szinte kötelező, hiszen a hatóanyagok felszívódása ekkor a leghatékonyabb.

Melyiket: krémes=száraz -hidratál, agyagos=zsíros/kombinált- tisztit, zselés/lehúzható= minden bőr típus- tisztit, feszesít, hidratál

Hogyan: A szemkörnyék kivételével vigyük fel a megtisztított bőrre, egyenletesen, vastagabban, hagyjuk rajta minimum 10 percig, pihenjünk közben, majd a maszknak megfelelően mossuk le bő vízzel, de folyamatosan közben a bőrbe masszírozva, amennyiben lehúzható, akkor pedig fentről lefelé húzzuk, ha teljesen megszáradt. Ezután tonizáljunk és a napszaknak megfelelő bőr ápoló krémet vigyük fel.

A szérumok az öregedésgátlásban speciális funkciót látnak el! Minden bőrtípusnak ajánlható, jótékony, hiszen zsírmentes, maga a felhasználása is egyedivé tehető, mert használható rendszeresen, kúraszerűen vagy alkalmanként, amikor különlegesen szépek szeretnénk lenni, mivel azonnal feszesít, tökéletesen felkészíti a bőrt a sminkeléshez.

Mikor: Reggel és/vagy este vagy smink előtt is! Mivel UV védelmet nem tartalmaz, ezért nappalra, smink alá csak akkor, ha a hidratálókrémünk, alapozónk tartalmaz UV szűrőt. Éjjelre önmagában is alkalmazható, pl zsíros bőr esetén nagyon hatásos az öregedésgátlásban, száraz bőrnél viszont érdemes a tápláló krémet is feltenni. Állandó, kúraszerű, esetenkénti alkalmazása is csodát tesz a bőrrel.

Hogyan: Reggel és este is lehet, reggel mindig hidratáló krém alá, este akár önmagában is, de ha viszünk fel plusz krémet, akkor néhány percet hagyjunk ki, hogy felszívódhasson. A szemkörnyékre nem használjuk!

A bőr barnás pigmentfoltjainak, pirosodó bőrre (rozáceás), felnőttkori pattanások kezelésére, különleges ránctalanító kezelések is az Oriflame kínálatának részei a speciális bőrápolás kielégítésére.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük